Určite všetci poznáte smotanovú tortu, často nazývanú piškótnica. Ide o veľmi obľúbený recept hlavne pre jeho jednoduchosť. My sme však piškóty vymenili za perníky. Vyskúšajte.
Ingrediencie (tortová forma s priemerom 24cm):
250g perníkov (môžu byť aj suché, my sme použili perníky "OzdobMa")
625g kyslej smotany
500g gréckeho jogurtu (alebo iný biely hustý)
4 balíčky vanilkového cukru
2 banány
zavárané slivky v rume
Postup:
Vymiešame spolu jogurt, smotanu a vanilkový cukor. Môžeme použiť len smotanu, jogurt nám ale tortu zjemní a nebude taká kalorická. Stuhne nám rovnako.
Do formy si poukladáme na spodok perníky.
Postupne začneme vrstviť: perníky, smotanovo-jogurtová hmota, perníky, ovocie podľa chuti (my sme dali nakrájaný banán a zavárané slivky v rume - naozaj výborná kombinácia), smotanovo-jogurtová hmota.
Keď máme všetko hotové, tortu dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 12 hodín.
Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť napríklad nastrúhanou čokoládou.
Prajeme príjemné maškrtenie.
|