Ak máte radi perníky a aj bábovku, táto kombinácia sa vám zapáči. Recept pochádza od starej mamy našej zakladateľky Marty Slosarčíkovej.
Ingrediencie (do dvoch bábovkových foriem, horný priemer 25cm):
36 dkg práškového cukru
36 dkg polohrubej múky
6 vajec
1 kypriaci prášok
1 dcl oleja
1 dcl rozpusteného masla
2 dcl vlažnej vody
2,5 dkg perníkového korenia
sušené ovocie podľa chuti vopred namočené vo vode
(my sme dali sušené slivky)
Postup:
Najskôr si predhrejeme trúbu na 180°C a vymastíme formu maslom.
Oddelíme žĺtka od bielok. Približne 25 dkg cukru vyšlaháme s oddelenými žĺtkami. Bielka vyšlaháme a až potom k nim pridáme zbytok cukru. Zmiešame vyšlahané bielka so žĺtkami. Pozor: dávame bielka do žĺtok.
Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva a pridáme do bielok so žĺtkami. Na koniec pridáme perníkové korenie a na drobno nakrájané sušené ovocie.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na približne 40 minút.
Prajeme dobrú chuť.
Tip: Do cesta pridajte aj najemno nastrúhané orechy. My sme ich zabudli kúpiť;)
|