Úvod > Mohlo by Vás zaujímať
 
  • Je váš perník mäkký alebo tvrdý?
 
 

            Keď je náš perník čerstvý a správne skladovaný je mäkký. Ak ho chceme uchovať na jedenie, je vhodné ho ešte zabaliť do mikroténového sáčku a odložiť na chladné miesto. Pred konzumáciou ho vyberieme a necháme na teple. Tým perník znovu zmäkne. Ak nám ostane tvrdý, je možné, aby znovu zmäkol. Môžete ho zabaliť s čerstvým chlebom alebo koláčom a perník zmäkne tým, že prijme vlhkosť z čerstvého pečiva. 

 
 
  • Čo je ručne robené vo výrobe?
 
 

            Vo výrobe sú perníky ručne vykrajované, natierané, zdobené, zbierané a následne aj ručne balené, okrem pár strojovo balených výrobkov.  Pozrite si viac o našej výrobe .

 
 
  • Ako skladovať perníky?
 
 

            Najlepšie je ich skladovať ešte zabalené v nepriepustom obale (neprepúšťa vlhkosť) na tmavom a chladnom mieste do cca. 23 °C. Perníky plnené lekvárom Vám vydržia dlhšie, keď ich budete uchovávať v chladničke. 

 
 
  • Aká je minimálna trvanlivosť perníkov?
 
 

            Perník je jedlý, kým si zachováva svoju typickú vôňu a farbu.  Perníky s lekvárom, prípadne so sušeným ovocím, majú záruku 2 mesiace. Zdobené od 4 do 6 mesiacov. Samozrejme všetko závisí na správnom uchovaní produktov. Plnené perníky však nikdy nekonzumujeme po skončení záručnej doby.

 
 
  • Čo s perníkmi po záruke?
 
 

       Zdobené perníky, ktoré si aj po zárućnej dobe zachovávajú svoje senzorické vlastnosti môžme uchovať úplne vysušené v dóze a použiť ich na strúhanie do rôznych receptov. Pozrite si nápady do kuchyne so suchým perníkom. Takýmto perníkom sa určite odvďačíte koňom alebo iným zvieratkám.

 
 

  • Keď si objednám produkty, kedy mi prídu?
 
 

          Prosíme Vás, buďťe trpezliví. Ide o ručnú prácu a v prvom rade sa Vám snažíme dodať čerstvé perníky, preto sú vždy vyrábané až po obdržaní objednávky. Snažíme sa balíky odosielať vždy minimálne 7 pracovných dni od obdržaní objednávky.

Ďakujeme za pochopenie.