- Je váš perník mäkký alebo tvrdý?
Keď je náš perník čerstvý a správne skladovaný je mäkký. Ak ho chceme uchovať na jedenie, je vhodné ho ešte zabaliť do mikroténového sáčku a odložiť na chladné miesto. Pred konzumáciou ho vyberieme a necháme na teple. Tým perník znovu zmäkne. Ak nám ostane tvrdý, je možné, aby znovu zmäkol. Môžete ho zabaliť s čerstvým chlebom alebo koláčom a perník zmäkne tým, že prijme vlhkosť z čerstvého pečiva.
- Čo je ručne robené vo výrobe?
Vo výrobe sú perníky ručne vykrajované, natierané, zdobené, zbierané a následne aj ručne balené, okrem pár strojovo balených výrobkov. Pozrite si viac o našej výrobe .
- Ako skladovať perníky?
Najlepšie je ich skladovať ešte zabalené v nepriepustom obale (neprepúšťa vlhkosť) na tmavom a chladnom mieste do cca. 23 °C. Perníky plnené lekvárom Vám vydržia dlhšie, keď ich budete uchovávať v chladničke.
- Aká je minimálna trvanlivosť perníkov?
Perník je jedlý, kým si zachováva svoju typickú vôňu a farbu. Perníky s lekvárom, prípadne so sušeným ovocím, majú záruku 2 mesiace. Zdobené od 4 do 6 mesiacov. Samozrejme všetko závisí na správnom uchovaní produktov. Plnené perníky však nikdy nekonzumujeme po skončení záručnej doby.
- Čo s perníkmi po záruke?
Zdobené perníky, ktoré si aj po zárućnej dobe zachovávajú svoje senzorické vlastnosti môžme uchovať úplne vysušené v dóze a použiť ich na strúhanie do rôznych receptov. Pozrite si nápady do kuchyne so suchým perníkom. Takýmto perníkom sa určite odvďačíte koňom alebo iným zvieratkám.
- Keď si objednám produkty, kedy mi prídu?
Prosíme Vás, buďťe trpezliví. Ide o ručnú prácu a v prvom rade sa Vám snažíme dodať čerstvé perníky, preto sú vždy vyrábané až po obdržaní objednávky. Snažíme sa balíky odosielať vždy minimálne 7 pracovných dni od obdržaní objednávky.
Ďakujeme za pochopenie.