Úvod >
Perník a jeho výroba
Slovensko má dlhú tradíciu vo výrobe perníkov a medovníkov.
Každý jeden recept je niečím iný a zaujímavý.
Práve tento je výnimočný tým, že perník je dlho mäkký a vláčny.
Naša výroba má presný postup, ktorý nesmie byť porušený.
Prevažná väčšina procesov je ručná práca našich šikovných žien.
-
Miesenie
-
Dobre vypracované cesto, plné chutných ingrediencií,
je dušou nášho perníku.
-
Príprava cesta
-
Vykrajovanie
- Odstáte a vyvaľkané cesto je následne ručne vykrajované.
-
Pečenie
- Presný čas a teplota sú základom chutného výsledku.
-
Natieranie
- Po vychladnutí upečených perníkov je potrebné ich ručne natrieť, na čo sa využívajú čisto prírodné suroviny.
-
Zdobenie
-
Asi najťažšou, avšak najkreatívnejšou časťou, je práve zdobenie.
Keďže ide o výlučne ručné zdobenie, môžeme povedať, že každý náš zdobený perník je unikát.
-
Balenie
-
posledným krokom a zároveň veľmi dôležitým je balenie.
Väčšina produktov je balená ručne, aby sa predišlo poškodeniu a samozrejme kvôli vzhľadu. - Však, ktorý stroj krajšie balí ako naše dievčatá?