Perník a jeho výroba

 
 
Úvod > Perník a jeho výroba
 
 
 

Perník a jeho výroba

Slovensko má dlhú tradíciu vo výrobe perníkov a medovníkov.
Každý jeden recept je niečím iný a zaujímavý.
Práve tento je výnimočný tým, že perník je dlho mäkký a vláčny.
Naša výroba má presný postup, ktorý nesmie byť porušený.
Prevažná väčšina procesov je ručná práca našich šikovných žien.


  • Miesenie

  • Dobre vypracované cesto, plné chutných ingrediencií,
    je dušou nášho perníku.

  • Príprava cesta


  • Vykrajovanie

  • Odstáte a vyvaľkané cesto je následne ručne vykrajované.

  • Pečenie

  • Presný čas a teplota sú základom chutného výsledku.

  • Natieranie

  • Po vychladnutí upečených perníkov je potrebné ich ručne natrieť,  na čo sa využívajú čisto prírodné suroviny.

  • Zdobenie

  • Asi najťažšou, avšak najkreatívnejšou časťou, je práve zdobenie.

    Keďže ide o výlučne ručné zdobenie, môžeme povedať, že každý náš zdobený perník je unikát.

  • Balenie

  • posledným krokom a zároveň veľmi dôležitým je balenie.

    Väčšina produktov je balená ručne, aby sa predišlo poškodeniu a  samozrejme kvôli vzhľadu.
  • Však, ktorý stroj krajšie balí ako naše dievčatá?