Úvod > Recepty > Tradičné medové rezy > Tradičné medové rezy
 

Tradičné medové rezy

Možno by ste si povedali, že v rodine, kde už 25 rokov robia perníky ich určite nejedia. Opak je pravdou. Na našom vianočnom stole nesmú chýbať tradičné medové rezy.
Ide o recept, ktorý nájdete snáď v každej kuchárke s malými obmenami alebo rôznymi výmyslami. Ten náš bude tradičný, pri ktorom sa držíme hesla: „V jednoduchosti je krása.“, v tomto prípade skôr „V jednoduchosti je chuť.“


Ingrediencie:
• Medové pláty (1 balenie)
• Varová čokoláda 100g
• Cera 20g
• Slivkový lekvár 50g
Na plnku:
• Zlatý klas - 1 balenie
• Mlieko 0,25l
• Maslo 125g
• Práškový cukor 90g

 


Postup:
      V prvom rade si uvaríme puding z mlieka a zlatého klasu. Treba dbať na to, aby bol hustejší a nepridávame doň cukor. Následne ho dáme vychladnúť na izbovú teplotu (maslo musí mať takú istú teplotu ako pudding, aby sa plnka nezrazila!).

 


      Medzitým si dáme roztopiť varovú čokoládu spolu s cerou do vodného kúpeľa.
Ďalej si rozšľaháme maslo s práškovým cukrom. Túto hmotu zmiešame s vychladnutým pudingom. Pozor: Vždy dávame maslo do pudingu, nie naopak.


      Potom postupne začneme napĺňať medové pláty. My vrstvíme nasledovne: plát, plnka, plát, slivkový lekvár, plát, plnka, plát. Vopred pripravenú čokoládu potom nalejeme na medové rezy a necháme stuhnúť približne 6-12 hodín, záleží od toho ako sa nevieme dočkať.

 


Tip: Keď sa Vám nepodarí čokoláda rovnomerne rozliať a ostane nerovný povrch, môžete ho čokoládou, čo ostala, lyžičkou pokvapkať. Zakryjú sa tým nerovnosti.

 
 
 
Sezónna ponuka