Nepečená "Perníkovica" - smotanová torta

 
 
Úvod > Recepty > Nepečená"Perníkovica" > Nepečená "Perníkovica" - smotanová torta
 

Nepečená "Perníkovica" - smotanová torta

Určite všetci poznáte smotanovú tortu, často nazývanú piškótnica. Ide o veľmi obľúbený recept hlavne pre jeho jednoduchosť. My sme však piškóty vymenili za perníky. Vyskúšajte.

Ingrediencie (tortová forma s priemerom 24cm):

250g perníkov (môžu byť aj suché, my sme použili perníky "OzdobMa")

625g kyslej smotany

500g gréckeho jogurtu (alebo iný biely hustý)

4 balíčky vanilkového cukru

2 banány

zavárané slivky v rume

 

Postup:

Vymiešame spolu jogurt, smotanu a vanilkový cukor. Môžeme použiť len smotanu, jogurt nám ale tortu zjemní a nebude taká kalorická. Stuhne nám rovnako.

Do formy si poukladáme na spodok perníky.

Postupne začneme vrstviť: perníky, smotanovo-jogurtová hmota, perníky, ovocie podľa chuti (my sme dali nakrájaný banán a zavárané slivky v rume - naozaj výborná kombinácia), smotanovo-jogurtová hmota.

Keď máme všetko hotové, tortu dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 12 hodín.

Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť napríklad nastrúhanou čokoládou.

 

 

Prajeme príjemné maškrtenie.

 

 
 
 
Sezónna ponuka
40