Najlepšia perníková bábovka

 
 
Úvod > Recepty > Najlepšia perníková bábovka > Najlepšia perníková bábovka
 

Najlepšia perníková bábovka

Ak máte radi perníky a aj bábovku, táto kombinácia sa vám zapáči. Recept pochádza od starej mamy našej zakladateľky Marty Slosarčíkovej.

Ingrediencie (do dvoch bábovkových foriem, horný priemer 25cm):

36 dkg práškového cukru

36 dkg polohrubej múky

6 vajec

1 kypriaci prášok

1 dcl oleja

1 dcl rozpusteného masla

2 dcl vlažnej vody

2,5 dkg perníkového korenia

sušené ovocie podľa chuti vopred namočené vo vode

(my sme dali sušené slivky)

Postup:

       Najskôr si predhrejeme trúbu na 180°C a vymastíme formu maslom.

       Oddelíme žĺtka od bielok. Približne 25 dkg cukru vyšlaháme s oddelenými žĺtkami. Bielka vyšlaháme a až potom k nim pridáme zbytok cukru. Zmiešame vyšlahané bielka so žĺtkami. Pozor: dávame bielka do žĺtok.

       Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva a pridáme do bielok so žĺtkami. Na koniec pridáme perníkové korenie a na drobno nakrájané sušené ovocie.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na približne 40 minút.

 

Prajeme dobrú chuť.

Tip: Do cesta pridajte aj najemno nastrúhané orechy. My sme ich zabudli kúpiť;)

 
 
 
Sezónna ponuka