Najlepšia perníková bábovka |
Ak máte radi perníky a aj bábovku, táto kombinácia sa vám zapáči. Recept pochádza od starej mamy našej zakladateľky Marty Slosarčíkovej.
Ingrediencie (do dvoch bábovkových foriem, horný priemer 25cm): 36 dkg práškového cukru 36 dkg polohrubej múky 6 vajec 1 kypriaci prášok 1 dcl oleja 1 dcl rozpusteného masla 2 dcl vlažnej vody 2,5 dkg perníkového korenia sušené ovocie podľa chuti vopred namočené vo vode (my sme dali sušené slivky)
Postup: Najskôr si predhrejeme trúbu na 180°C a vymastíme formu maslom. Oddelíme žĺtka od bielok. Približne 25 dkg cukru vyšlaháme s oddelenými žĺtkami. Bielka vyšlaháme a až potom k nim pridáme zbytok cukru. Zmiešame vyšlahané bielka so žĺtkami. Pozor: dávame bielka do žĺtok. Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva a pridáme do bielok so žĺtkami. Na koniec pridáme perníkové korenie a na drobno nakrájané sušené ovocie.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na približne 40 minút.
Prajeme dobrú chuť. Tip: Do cesta pridajte aj najemno nastrúhané orechy. My sme ich zabudli kúpiť;)
|