Jablko v perníkovej bundičke

 
 
Úvod > Recepty > Jablko v perníkovej bundičke
 

Jablko v perníkovej bundičke

Tento recept je vhodný na spríjemnenie dlhých zimných večerov, kedy nás slnko opúšťa o niečo skôr. Obsahuje škoricu, ktorá sa v chladných mesiacoch odporúča konzumovať viac na zvýšenie imunity. Jej hrejivý účinok a krásna vôňa, v kombinácií s týmto chutným pokrmom Vás určite dobre naladí.

 


Ingrediencie
• 2 jabĺčka
• 1 vajíčko
• Nastrúhaný tvrdý perník 50g
• Mletá škorica – 1 čajová lyžička
• Kokosový olej príp. iný na vyprážanie

 

 


Postup:


         Ošúpeme si jabĺčka, odstránime stred a nakrájame na tenké plátky. Pripravíme si dve misky na obaľovanie. Do jednej dáme nastrúhaný perník zmiešaný so škoricou a do druhej vajíčko. Postupne obalíme plátky jabĺk v perníku, vajíčku a na koniec znova v perníku.


         Obalené jabĺčka hneď vyprážame. My sme použili kokosový olej, ktorý je zdravší, avšak použiť môžete tiež slnečnicový olej alebo maslo. Odporúčame vyprážať na miernom ohni, aby plátky stihli zmäknúť a neprihoreli.


         Po upražení môžeme podávať posypané práškovým cukrom a škoricou. Pre tých menej zimomravých je k tomu dobrou kombináciou aj vanilková zmrzlina.

 

 
 
 
Sezónna ponuka