Chrumkavé slíže s perníkom

 
 
Úvod > Recepty > Chrumkavé slíže s perníkom
 

Chrumkavé slíže s perníkom

Ide o veľmi jednoduchý a rýchly recept. Určite ste zvyknutí na slíže s makom, tvarohom alebo inými posýpkami. Ide o obľúbené jedlo hlavne medzi deťmi. Ale čo tak toto jedlo trošku ozvláštniť? My sme si preto pre Vás pripravili trošku nezvyčajnú avšak chuťovo výbornú kombináciu, ktorá sa Vám na prvý pohľad nemusí páčiť avšak chuť tohto jedla Vás určite prekvapí ako aj nás.


 

 

Ingrediencie na 2 porcie:
• Cestoviny 150g
• Tvrdý perník na strúhanie 80g
• Slivkový lekvár 70g
• Práškový cukor – 1 čajová lyžička
• Mletá škorica – 1 čajová lyžička
• Maslo 100g

 


Postup:

            Najskôr si uvaríme hrubé slíže, prípadne inú cestovinu, ktorú máte radi. Medzi tým si nastrúhame tvrdý perník a pripravíme slivkový lekvár. Niekedy býva tento lekvár príliš tuhý, preto si ho môžeme zmiešať s trochou prevarenej vody.

            Keď sa nám cestoviny uvaria, precedené ich zmiešame s 50g roztopeného masla. Postupne začneme vrstviť cestovinu, nastrúhaný perník, trochu škorice, slivkový lekvár a práškový cukor. Na poslednú vrstvu poukladáme maslo, ktoré nám zostalo. Všetko dáme zapiecť na 15 minút do vopred vyhriatej trúby pri približne 180 stupňoch.

 
 
 
Sezónna ponuka